søndag 19. mai 2013

Pent brukt drøm til salgsDa jeg var lita, drømte jeg om å bli frisør eller danser, eller kanskje popstjerne. Det var ikke så innsiktsfullt av meg, fordi jeg liker ikke hår eller folk eller småprat, jeg er under middels spenstig og jeg har en på sitt beste medioker sangstemme. Det innså jeg heldigvis før det var for seint, og så begynte jeg å drømme om et småbruk på landet. Romslig, hvitmalt hus, frittgående høner, graslauk ved trappa, fuglekvitter, juletre fra egen skog. De tingene. Og det var faktisk veldig lurt av meg, for når det gjelder det med småbruk, hadde jeg særdeles gode evner. Odelsjenter har ofte det.

Så det har jeg nå. Et småbruk, helt i nordenden av Nordmarka. Det er et nydelig vakkert sted. Noen av dere kjenner det kanskje som Svenbalrud spa og bordell, tidenes mest mislykkede bordell og Nord-Europas kanskje tredje mest mislykkede spa (uten at jeg har gått gjennom statistikken, jeg bare gjetter litt sånn fritt, men jeg har både fotbad og fuktighetskrem så det kan da ikke være det aller verste).

Men så har det seg sånn at denne drømmen heller ikke passa så fint for meg som jeg hadde tenkt. Min egen bedagelighet kombinert med min manglende interesse for menn med snekre- og vedlikeholdskompetanse, den tidligere omtalte veik-akademiker-fetisjen, gjør at jeg innser at her kan noen andre ha det mye bedre enn meg. For eksempel en av dere, da.

Så. Her kommer en slags reklamedel.
(Du kan gå rett til prospektet hvis du allerede er nesten overbevist.)

Liker du skog med sopp og myr og gras og rotvelter og gauksyre og stein og andre vanlige skogting?


Liker du å ha ei nestenbru over det som knappest kan kalles en bekk, og leke Bukkene Bruse på den hver gang du går over, og ikke tar det altfor personlig hvis du må være troll lovlig ofte enda du har gredd deg og alt mulig?
Liker du å klippe gras i vaffelkostyme uten å bli forstyrra av slitsomme naboer?


Liker du utsikt? Sånn skikkelig fin utsikt vestover med blåner og fjell og sånt?

Liker du å si sånn "Alt du kan se her, så langt øyet rekker, det er mitt" til gjestene dine? (Uten at det er sant, da, men samma det, folk har så lemfeldig forhold til sannheten i våre dager uansett.)

Liker du å ha stor plass så du kan sette opp dokketeater i fred og ro uten at noen går i veien for deg?

Liker du å noen ganger gå ut når det regner, for å stå litt på en stor stein?

Liker du å ha en gammel kalkovn ved huset ditt, og tenke på at i gamle dager sykla arbeidskara rundt med dynamitt bak på sykkelen når de måtte sprenge i stykker glassklumper som laga kork i ovnen hvis de hadde vært uheldige og fått i litt mye sandstein?

Liker du å tralle rundt på hoppeballen din med en gang snøen går om våren?

Liker du å ha skiløyper ti meter fra inngangsdøra di hele vinteren? (Hvis ikke har du alltids muligheten til å skaffe deg en stor hund som bjeffer på og jager skiløpere så de til slutt kanskje endrer løypetraseen.)
Dette blir første og siste gang jeg selger gård og grunn, og jeg syns dere skal slå til, enten én av dere eller alle sammen i et stort, lykkelig kollektiv. Se mer profesjonelt utforma informasjon her. 

9 kommentarer:

 1. Det så veldig idyllisk og koselig ut, men siden jeg tilhører den gruppen du har en slags fetisj for, ville jeg nok bare kjøpt meg store frustrasjoner her. Så jeg tror jeg beholder byleiligheten min med varmekabler til garasjen og vaktmester som tar seg av det praktiske. Men lykke til med salget ønskes deg!

  SvarSlett
 2. Dette er jo drømmen for Andreas og meg, men det blir litt lang vei til skolen. :p Nei, jeg tror det er best vi flytter til det huset vi allerede HAR kjøpt. :) Men fristende, det var det.

  SvarSlett
 3. Åh, for ein vakker stad! Men synd at det er litt usentralt i forhald til Trøndelag. ;-)

  SvarSlett
 4. Flott plass, og jo, liker det meste av det du nevner...(litt usikker på det med plenklipping i vaffelkostyme... Dessverre er kontoen tom, banken er ikke bestevennen min, og ikke minst litt for langt hjemmefra! Men lykke til med salget :-)

  SvarSlett
 5. Jeg liker både kostymene, huset og utsikten, men jeg er gift med en veik akademiker (og skal jeg være helt ærlig, er jeg en dugelig og handy, men lat akademiker selv), så jeg tror jeg bør beholde rekkehuset.

  Men ÅH! for et fint sted.

  SvarSlett
 6. Jeg vil ha! Hold av! Får man også vaffelkostymet med på kjøpet?

  SvarSlett
 7. Hei :-) Hvor har du fått tak i det vaffelkostymet? Trenger noen sånne til temaet i byens store opptog hos oss i august :-D

  SvarSlett
 8. Det sydde min mor i ca.1995 av et gammelt pledd og en skumgummimadrass, det er muligens det eneste som finnes i sitt slag...

  SvarSlett