søndag 8. juni 2014

Logg for 1. pinsedag


-Skal du sitte der å hekle i hele dag, eller skal vi gå og ta en øl? spør han.
-Eh, snøft, sier jeg, du er på landet nå. Det er ikke bare å gå og ta en øl. Det er langt.
-Vi har hele dagen på oss.
-Pubrunde, da?
-Mm.
-Sukk. Javel.

Vi bestemmer oss for å gå til det nye spisestedet som ikke er et pizza og kebabsted og dermed har urbanisert bygda med omtrent 80 %. I følge Gule Sider er den korteste veien dit 4,9 km, men siden vi er gående, må vi gå en omvei.

På omveien snakker vi om sko. Jeg spør om han syns skoa mine er innafor et år til, men det syns han ikke, han syns de var slitne allerede i fjor, og så lurer vi på om de som går til jobben også må betale 25 % moms på sko, og det trur vi de må, og vi syns det er teit.

Når vi kommer fram kjøper vi 0,4 l øl hver. Det er under en dl pr km, noe som gir dårlig uttelling pr km. Vi prater om fotball, sånn som folk sikkert gjør på pubrunder.
-Rart at han Mini Jakobsen kom på landslaget i det hele tatt, sier han, når han var så liten.
Jeg foreslår at han kanskje var rask, men ingen av oss klarer å tru på det, fordi om det virker rimelig at han kommer fortere opp i fart enn for eksempel Tore André Flo. Vi kommer til en slags enighet om at det sikkert var på grunn av det med saltoen, og så veit vi ikke om flere fotballspillere. Vi drikker en øl til.

På vei hjem blir vi varme og slitne og sultne og tissetrengte. Derfor bestemmer vi oss for å stikke innom farmor. Det er bare 2,5 km dit. Jeg meiner å huske at hun har både do og innlagt vann. Men hun er ikke hjemme. Vi prøver å feste kosten hennes i den elg-bjella som henger ved døra, men det er for mye bal. Vi sleper oss til den lokaleste kinarestauranten. De har øl og do der.  Vi benytter oss av nøyaktig to øl og to doer, en hver av hvert slag.

Så går vi hjem og sovner mens maten steiker seg. Akkurat som det er vanlig etter pubrunder.


I morgen skal jeg hekle hele dagen.

2 kommentarer:

  1. The luxury Rolex Watches is an investment in the future;?A legacy that can be passed down from generation to generation.Perhaps the owner received their Luxury Breitling Watches?
    through the passage of a family member.?In this case, the Rolex Submariner Watches is valued for sentimental - as well as monetary value.While a Original Omega Watches can be expensive, it is wise to remember that you buy more than just a 1:1 IWC.The unfortunate truth is that whilst it is possible to get discounts on Hermes handbags.

    SvarSlett