onsdag 7. april 2010

Eit fælsleg troll

Ein dag. Eg stod der. Eg stod der denne dagen. På kjøkkenet mitt. Eg såg ut vindauget. Mitt eige vindauge, med strimer frå iskaldt vårregn og aldrande fluelort. Eg såg ut på gran og bjørk. Eg såg gammal snø og restar etter ein låve. Og der, midt i skauen, såg eg eit fælsleg troll. Eit digert, fælsleg troll glodde rett på meg. Han hadde open munn og sinte auger. Han var så fælsleg og diger at eg kvapp. Han ville meg vondt. Eg såg at han ropte, men eg høyrde ikke kva. Eg trur han ropte at eg er ein dritt. At eg fortjener å døy, og at han planlegg å ete meg levande. No tør eg ikkje gå ut. Tungsinn over skuggeheimen.

3 kommentarer:

 1. Jeg tar kritikk. Jeg la ikke merke til at du hadde et kommentarfelt, for jeg var så oppdatt av å kreve Dialogue! Der kan du se hvor interessert jeg er i få skrike og skrive ut min mening overalt konstant, uavhengig av plattform og kontekst.

  Hva tror du Jonas tenker om sånne som meg?

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Jeg tror Jonas tenker, politisk korrekt som han er, at det er bra med engasjement, uansett om det ikke fører til noe. Det er et populært sosialdemokratisk standpunkt som jeg også støtter fullt ut. Det viktigste er å delta.
  Ellers syns jeg det er en god idé at du spør meg hver gang du lurer på hva Jonas syns, siden jeg mener å kjenne essensen i hans sjel og derfor kan snakke på hans vegne i de fleste saker.

  PS: Jeg måtte fjerne det forrige innlegget fordi det hadde en pinlig skrivefeil, men dessverre la det igjen et pinlig spor. Det var en lærepenge.

  SvarSlett