torsdag 25. november 2010

Local News Broadcast

Det beste med lokalavisen Hadeland er uten tvil ”På tråden”. Det er en spalte hvor hadelendinger kan ringe inn og klage over hundeeiere som ikke plukker opp hundemøkk, uhøflige ungdommer og generell uforstand i nærmiljøet. Og ikke minst spiller spalten en nøkkelrolle i oppklaringen av saker som angår forsvunnede katter. I vår husstand er vi så begeistret for denne spalten, at vi har brukt den som modell for vår egen kommunikasjon, så vi skal slippe å håndtere konflikter ansikt til ansikt. Dette fungerer utmerket, og derfor vil vi stå fram og oppfordre andre til å bruke samme metode. Vi har valgt å kalle vår spalte:

Knute på tråden

-Nå må det bli slutt på at folk legger fra seg strikketøyet sitt over alt på stua, sier en irritert mann fra Lunner. Han oppfordrer den som eier strikketøyet til å rydde det opp innen helga, ellers vil han sende det til Ting og Tøy på Jaren.

Ei dame på Kalvsjø er frustert over at enkelte mumler når de snakker. –Det har gått så langt at jeg bare nikker og sier ja og ha, enda jeg ikke har fått med meg noe av det som er blitt sagt, kan hun fortelle oss, og hun advarer mot alvorlige misforståelser som kan oppstå som følge av denne uvanen med å snakke utydelig. Hun legger også til at hun, og mange med henne, syns det er unødvendig å snyte seg så høyt som noen mennesker gjør.

-Kan det være nødvendig å slenge alle klærne sine i en haug på badegulvet? undrer en innflytter til bygda, som liker å ha det ryddig. Han påpeker at det ikke bare blir vanskelig å skille rent og møkkete tøy, men at det også gjør arbeidet vanskeligere for den som skal støvsuge på badet.

-Det må da gå an å skru av vindusviskerene før man skrur av tenninga på bilen? sier ei opprørt lunnerdame. Hun mener en viss person er skyld i å ødelegge vindusviskerene hennes, og håper vedkommende har tenkt å skjerpe seg i framtida. Hvis ikke vurderer hun å anmelde forholdet, eller kanskje til og med avslutte det.

Et ektepar på Lunner lurer på om noen har sett katten deres. Det er en svart og hvit drittkatt som går rundt og skriker, og den forsvant opp trappa da de ropte på den for å kaste den ut for natta. Ekteparet tilbyr 20 kroner og 1000 hjertelige takk hvis noen har sett katten og vil beholde den.

5 kommentarer:

 1. Mari: du min reddende engel når jeg har behov for å le litt (samtidig som jeg får noe å tenke på)! Spalten din lyser opp i hverdagen min; fortsett å skrive er du snill :-)

  SvarSlett
 2. Det er veldig koselig å høre! Tusen takk!

  SvarSlett
 3. Er det sånn det skal bli i fremtiden at vanlige bloggere kan blir ordfører?! Hilsen hysterisk dame fra Gran (hohoho)

  SvarSlett
 4. På vegne av flere vil jeg kreve bedre kvalitetssikring av ordførerne her i bygda!

  SvarSlett
 5. Frogner-frøken vil gjerne dele sin entusiasme med verden og anbefaler alle å lese Maris blogg. (Eventuelt: har du vurdert å få lokalavisa til å betale deg for å skrive sånt som det her? Så ville det endelig være noe som er verdt å lese i den tynne lefsa de kaller en avis...)

  SvarSlett