søndag 6. november 2011

Tante Røed og Bestemor D


Behovet for superhelter er stadig økende. Det skyldes antagelig det at selv om folk ikke i større grad enn før er idioter, så føler de seg i mindre grad forpliktet til å skjule det. Det er sannsynligvis en bieffekt av individualismen. Og kan hende er det like greit. Idioti er i likhet med mange andre ulumskheter enklere å hanskes med når den kommer fram i dagslyset. Men etter å ha gjort endel observasjoner av arbeidsmetodene superheltene bruker, kan jeg ikke si meg helt fornøyd med innsatsen deres. Joda, de er søte og velmenende, men det er fryktelig mye bråk med dem. Det er alltid urovekkende mange ting som knuser og sprenger, og tilfeldig forbipasserende dør i overkant mye. Ideelt sett hadde de dødd bare litt eller nesten ingenting. I tillegg ser det ut til at nærværet av disse superheltene bare gjør de onde enda ondere og stimulerer den delen av hjernene deres som finner opp dommedagsmaskiner. Derfor har jeg tenkt å presentere en ny generasjon superhelter, som jeg mener fungerer bedre i et sivilisert samfunn som vårt. Jeg gir dere: 

Tante Røed og hennes sidekick Bestemor D. 

Tante Røed og Bestemor D er kampsporteksperter, og den lyseblå folkevogna deres med blomsterpotte på taket og nypussede hjulkapsler er pansret, men det er bare for at ingen som er ekstra uregjerlige skal bli fristet til å kødde med dem. Tante Røed er en blid dame på rundt 45. Hun er stor, hun er kjedelig kledd og hun utstråler den bestemte tryggheten bare en dame med kort, brunt hår og størrelse 43 i sko kan. Bestemor D er enda mindre nå enn da hun var 14, har stokk og briller og ruller opp det kritthvite håret sitt hver onsdag og søndag. De er begge glad i spaghetti med kjøttsaus, men de har sjelden tid til å lage det selv, fordi de er så opptatt av å bekjempe og forebygge kriminalitet med en metode som aldri slår feil: De fanger de slemme, kjører dem bak i folkevogna si hjem til Tante Røeds kjøkken og tvinger dem til å drikke te og spise småkaker og snakke. For eksempel om følelser. I løpet av bare noen timer har Tante Røed og Bestemor D gitt bøllene noe som virker som en vaksine mot fremtidige lovbrudd: Perspektiv. Vips så er eklingene forvandlet til samvittighetsfulle samfunnsborgere uten at en eneste bygning har eksplodert, bare fordi de har fått hjelp til å se verden fra en annen vinkel.

Jeg ser på dere at dere tror det blir en jentefilm, men det gjør ikke det. Faktisk.

3 kommentarer:

 1. Vi kalte mensen for tante rød på ungdomskolen...

  SvarSlett
 2. Film? Æsj, jeg som trodde det var på ordentlig. Nå er jeg litt skuffa, kjenner jeg.

  SvarSlett
 3. "Det skyldes antagelig det at selv om folk ikke i større grad enn før er idioter, så føler de seg i mindre grad forpliktet til å skjule det."

  - beste (og sanneste) setningen jeg har lest i år!

  SvarSlett