lørdag 12. juni 2010

Feeling so bohemian like you

Blant mine fremste egenskaper er den, at jeg lett føler meg moralsk overlegen. Nå, for eksempel, som jeg har levd som kvasi-veganer i hele 4 måneder, føler jeg meg bedre enn alle som støtter dyremishandling ved å spise kjøtt fra industrielt dyrehold (legg merke til hvor ladet jeg uttrykker meg). Og det til tross for at jeg ikke gjør det av dyrevelferdsmessige årsaker engang, men av hensyn til min egen helse fordi en mann som sa han var doktor fortalte på en video på youtube at et vegansk kosthold er veien til total lykke. Jeg syns han var troverdig. Han sa at ost er som narkotika. Mine plutselige cravings for smelta ost er bevis nok for meg. Og før jeg begynte å fly igjen, følte jeg meg utrolig mye mer miljøbevisst enn folk som tar fly.
Problemet med å føle seg moralsk overlegen er imidlertid det med at hovmod regnes som en dødssynd. Greit å være bedre enn alle andre, men man må ikke syns det selv. Men hva er poenget da? Hva er poenget med å undertrykke sine lyster hvis man ikke skal få meske seg med den deilige følelsen av selvrettferdighet? Selvrettferdighet og moralsk overlegenhet må være grunnlaget for all askese. Ta for eksempel den protastantiske arbeidsmoralen, som jeg misliker voldsomt fordi den får meg til å framstå i et relativt elendig lys. Og fordi den er teit, selvfølgelig. I et samfunn der vi har maskiner til å gjøre arbeidet for oss, og dermed skal få mer fritid, syns jeg det er latterlig med folk som absolutt skal gå på jobben dagen etter at hele familien er død og de har amputert begge beina. Det viser ikke tæl, det viser… Ja, hva viser det egentlig? At man ikke syns man selv er verdt noe mer enn jobben man gjør, kanskje. Dårlig selvtillit er også grusomt irriterende. Men jeg vedder i alle fall på at de som er i besittelse av denne stadig mer sjeldne egenskapen føler seg bedre enn han som blir hjemme fra jobben når han er forkjøla, og systematisk undervurderer den lidelsen andre gjennomgår når de har sår hals og snørr. Enda det faktisk er FRYKTELIG ubehagelig.
Et annet problem er at folk generelt ikke liker de som har idealer og følger dem. Prøv å dra på fest og si at du er avholds av prinsipp, og se hvor kul den festen blir.

1 kommentar:

  1. This particular solitary design within replica watches repertoire offers within it's sixty many years be a traditional not just inside the horological neighborhood, however inside numerous towns, as well as is hublot replica the internationally acknowledged image, associated along with each luxurious Replica Rolex UK as well as achievement. Indeed, we're referring to tag heuer replica. Within 1956, the actual Rolex Ref. 6511, the actual grandpa of the dynastic collection, was created. It had been breitling replica in order to function your day from the 7 days within it's complete textual content together with replica watches sale. Much more considerably, it's because already been put on through Usa Presidents, boat captains associated with business, and several additional frontrunners breitling replica sale to mention just a couple.

    SvarSlett