mandag 17. oktober 2011


Kjendisstrikkefotoboks nakenstjålet i hasjrus

 -Dere kan aldri kneble min frihet til å ytre meg gjennom strikketøy, babler geriljastrikker Svenbal Drew usammenhengende.

Det var geriljastrikkerens eldste datter, Pepperbrille, som kom gråtkvalt hjem fra skolen med den triste nyheten. Fotoboksen, som skulle holde henne trygg på skoleveien, var forsvunnet.
-Jeg skjønte straks at noe var galt, sier Svenbal. –For den var der før i dag, og jeg har ikke tatt den ned selv. Jeg er temmelig skarp når det gjelder å lukte fare, og jeg har været noen dager at det har vært dramatikk og onde følelser i luften. Men at det skulle ramme fotoboksen… Nei, det er tragisk. Håpet mitt var hele tiden at noen skulle rygge over den gamle katta eller at en klønete rådyrjeger skulle skadeskyte seg litt og trenge plaster. At noen skulle angripe min ytringsfrihet på den måten, var jeg ikke forberedt på.


Dette er så alvorlig og goofy jeg kommer til å se ut hvis noen stjeler fotoboksen min, uttalte Svenbal Drew i september i år.

Hun avviser kategorisk at det kan være snakk om at noen har tatt fotoboksen fordi de syns den var fin.
-Jeg er ikke kitsch-strikker, sier hun bestemt. –Jeg er en geriljastrikker. Jeg strikker for å provosere, for å engasjere og for å vekke følelser. Helst ubehagelige, for det er det kunst handler om. Egentlig hadde jeg tenkt å strikke musefoster på formalin, men så syns jeg ikke det ble provoserende nok. Folk flest har ingen sympati med musefoster lenger.
-Hva ønsker du å uttrykke med fotoboksen?
-Fotoboksen er et direkte uttrykk for at jeg ønsker å begrense andres frihet til å kjøre i hjel barn og små dyr. Det liker ikke folk, vøttø. Hahaha!


Har eget deketivbyrå
På spørsmål om hun har tenkt å kontakte politiet, himler Svenbal oppgitt med øynene.
-Politiet? Hva kan de gjøre? Jeg har sett såpass mye på tv at jeg vet at de bare kløner det til. Er jeg skikkelig uheldig sender de vel han derre klumsen Japp fra Scotland Yard. Lurer på hva han har gjort for å fortjene å få en sjokolade oppkalt etter seg, for å si det sånn, han løser jo aldri en eneste sak. Nei, jeg har siden barneårene hatt mitt eget detektivbyrå, Frk. Detektiv Svenbal Drew. Jeg har nok bedre forutsetninger for å løse saken selv.
-Har du noen mistanker om hvem som kan ha tatt boksen?
-Det er åpenbart noen som er skikkelig utspekulerte. Hvis de hadde kommet forfra, hadde fotoboksen fotografert dem og sendt bildene til strikke-pc’en, men på den finner jeg ingenting. De må ha sneket seg innpå bakfra og svinebundet, kneblet og tatt bind for linsa på den før de nappet den med seg. Eller kanskje har de til og med kommet ovenfra i helikopter. Men det er da i alle fall et holdepunkt: Dette er profesjonelle kidnappere. Så gjelder det bare å finne ut hvilken gruppe det er som har leid dem inn.
-Hvilken gruppe mener du det kan være snakk om?
-Det er åpenbart noen som hater trafikkontroller, men som ikke har noe i mot staur, siden de har latt den stå. Det vil si at det kan være en hvilken som helst gjennomsnittlig harrytassforening. Jeg holder en knapp på NAF. Forresten har jeg ikledd meg min rutete drakt, hagle, forstørrelsesglass og sporhund og dratt til åstedet for å sikre spor.
-Og fant du noen spor?
-Vel. Nei. Men jeg så veldig stilig ut, og jeg tror tyvene ville blitt skremt hvis de fortsatt var der, og tenkt at de hadde køddet med feil geriljastrikker. Og Svenbal har en viktig beskjed til strikkefotobokstyvene:
-Dere skal vite det, at æ har mæktige vænna, sier hun og stirrer hardt ut i luften.

4 kommentarer:

 1. Hehe ;) veldig bra :)

  SvarSlett
 2. Hahaha! "Jeg holder en knapp på NAF"

  Forøvrig - det var den strikkede fotoboksen som var den første posten jeg leste på bloggen din, så om den er tapt for evigheten - så har den i alle fall hatt en misjon for meg. Takk for alt, strikkefotoboks!

  SvarSlett
 3. Ai ai ai - det er tydeligvis ikkje grenser for ka folk får seg til å gjere. Kva blir det neste?? Er det statens vegvesen som har lurt seg til ein "gratis" ny fotoboks? Eg skal holde eit skarpt auge etter ny fotoboks på velkjente veger..

  Nellis

  SvarSlett
 4. Slemt... av deg altså, å skrive så morsomt at jeg nå vet at jeg kommer til å brenne av altfor mange arbeidstimer her inne...

  SvarSlett